Earl Grey.
Ceai negru cu bergamota In 1833, contele (trad.
Earl) Grey, la acel timp Prim Ministru al Marii Britanii, a anulat monopolul de pret pe care o companie il avea asupra comertului de ceai cu China.
Astfel, ceaiul negru chinezesc pur si-a inceput calatoria catre Anglia fiind aromatizat usor cu ulei de bergamota pentru a putea fi protejat de degradare pe timpul lungului drum pe mare.
Astfel ceaiul si-a primit numele Earl Grey si a ramas pana in zilele noastre etalonul celui mai fin ceai englezesc.
Ingrediente:ceai negru, aroma naturala de bergamota • Preparare: 4-5 lingurite pline ceai/ litru, prin infuzare 10-12 minute, in apa la 100 grade C.
• A se pastra inchis, la loc uscat, ferit de caldura si lumina.
• Capacitate: 50 gr.
Ingrediente | Ceai negru aroma naturala de bergamota |
---|---|
Preparare | 45 lingurite pline ceai litru prin infuzare 1012 minute in apa la 100 grade |
Capacitate | 50 gr |