Gatitul acasa este o indeletnicire din ce in ce mai rar practicata in familia moderna, insa atunci cand i se acorda indeajuns de multa atentie, ofera posibilitatea obtinerii unor feluri de mancare foarte economice si sanatoase.
Pentru a putea prepara corespunzator o gama extinsa de alimente, un bucatar desavarsit stie ca ustensilele din bucatarie si dotarile acesteia pot fi la fel de importante ca si pasiunea pentru gatit.
Calitatea recipientelor in care sunt prelucrate termic ingredientele va conditiona implicit rezultatele, drept pentru care cele mai populare cratite si oale raman cele confectionate din aluminiu.
Acest material este apreciat in primul rand pentru rezistenta si durabilitatea de care da dovada.
Conductibilitatea: Este un aspect foarte important pentru un recipient in care alimentele vor fi prelucrate termic.
Aluminiu este inoxidabil datorita unei pelicule fine care se formeaza din interactiunea cromului cu oxigenul la suprafata metalului si care il protejeaza la contactul cu alte substante si materiale.
Reactivitatea: Constituie o proprietate ce trebuie luata in considerare.
Unele metale ce intra in componenta unui vas pentru gatit pot reactiona chimic cu unele substante din alimente, schimbandu-le gustul.
Astfel conductibilitatea termica este asigurata si nici nu trebuie sa va faceti griji ca mancarea va avea un gust diferit de cel natural.
Pe de alta parte, aluminiul nu influenteaza deloc la nivel chimic mancarea, fapt care il face si foarte fiabil in utilizare.
Compatibilitatea: Constituie o problema aparuta odata cu diversificarea surselor de caldura ce permit prepararea alimentelor.
Primul tip de plita, cea cu gaz si flacara deschisa este compatibil cu majoritatea modelelor de vase din aluminiu.
Acelasi lucru se poate spune si despre plita electrica sau cu placi ceramice, care se incalzesc pentru a emana caldura pe care baza vasului o preia.
Problema apare in cazul plitelor cu inductie electromagnetica.
Acest tip de plita nu se incalzeste, ci influenteaza materialele cu proprietati feromagnetice sa se incalzeasca.
Pentru cei care detin o astfel de plita, este foarte important cum aleg cea mai buna oala din aluminiu, pentru ca acesta va trebui sa fie si compatibil cu sursa de caldura.
Cratita tip Tuci din Aluminiu cu interior teflon marmorat de la Grunberg cu diagonala de 36 cm si o capacitate de aprox.
13 Litri, cu capac confectionat din sticla termorezistenta si placaj interior teflonat de inalta calitate.
Cratita este colorata, fiind disponibila in diferite culori in functie de stoc.
Este rezistenta la masina de spalat vase, rezistenta la cuptor pana la temperatura de 400 grade C si are o distributie egala de caldura.
Volum: aprox.
13 Litri Diametru: 36 cm Material: Aluminiu gr1636 Interior Teflon marmorat de Calitate Capac de Sticla Termorezistenta Greutatea Produsului: 3.
9 kg Dimensiuni: 39x39x19 cm.
Conductibilitatea | |
---|---|
Reactivitatea | |
Compatibilitatea | |
Volum | Aprox 13 |
Diametru | 36 cm |
Material | Aluminiu gr1636 |
Produsului | 39 kg |
Dimensiuni | 39x39x19 cm |