Tulpina FCD este o drojdie selecta pentru obtinerea vinurilor albe, rosii si rose in conditii dificile de fermentare: temperatura, alcool, pH.
APLICATIE: Fermentare vinuri albe, rosii si rose, Re-fermentare.
CARACTERISTICA MICROBIOLOGICA: Viteza fermentare - inalta, Toleranta alcool - pana la 16,5 % vol/alcool, Temperaturi fermentare - 15 -34°C.
Pentru optimizarea rezultatelor este necesara utilizarea nutrientilor de fermentatie specializati.
DOZARE: 20-40 g/100L.
Doza maxima recomandata in cazul strugurilor afectati de mucegai si conditii microbiologice nefavorabile pentru fermentare.
40 g/hl - fermentari oprite.
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE : 1)- Dizolvati drojdia uscata in 10 parti de apa calda curata (35-40°C).
Amestecati bine.
2)- Lasati suspensia pentru 20 minute si apoi amestecati din nou.
3)-Adaugati suspensia in must la inceputul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnati treptat peste suspensie must/vin pentru reducerea temperaturii.
La incorporarea totala diferenta de temperatura intre suspensie si must nu trebuie sa depaseasca 10°C.
4)-Efectuati omogeinizarea produsului prin pompare in circuit sau prin umplerea treptata a vasului.
Fermentare | Temperatura alcool ph |
---|---|
Aplicatie | Fermentare vinuri albe rosii si rose |
Microbiologica | Viteza fermentare inalta |
Dozare | 2040 g100l |
Utilizare | 1) |