Plantarea vitei de vie in tara noastra este un obicei stramosesc.
In afara marilor plantatii de vita de vie ale producatorilor de vin, in aproape fiecare gospodarie din mediul rural se gaseste o plantatie de vita de vie.
Sunt preferate soiurile pentru vin, dar nu lipsesc din gradina si butasii de vie pentru strugurii de masa.
Soi pretabil pentru obtinerea vinului.
Vinul rezultat este sec sau demisec, de culoare rosu-rubiniu, cu aciditate ridicata.
Butasul de vita de vie se deosebeste prin urmatoarele calitati: Soi de vita de vie traditional pentru obtinerea vinului sec, rosu Are o productivitate variabila de la an la an, 5-19 t/ha Boabele sunt sferice, mici, de culoare negru-albastre, cu pulpa zemoasa si gust intens Este sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, molii si acarieni.
Perioada de vegetatie la Feteasca Neagra este scurta-mijlocie, 150-160 zile.
Maturarea deplina se realizeaza la sfarsitul lunii septembrie.
Culoarea pierde din intensitate prin supracoacere.
Vita de vie se planteaza primavara cat mai devreme, lunile martie-aprilie, sau toamna in perioada octombrie-decembrie.
Terenul trebuie pregatit riguros inainte.
Este recomandata o perioada de repaus a solului de 3-5 ani, sau dezinfectarea terenului.
Ghidurile Agroland - Îngrijirea butașilor de viță de vie Urmărește ghidurile noastre și construiește-ti o grădină roditoare.
VEZI GHIDUL.
Calitati | Soi de vita de vie traditional pentru obtinerea vinului sec rosu |
---|