Caracteristici generale: se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.
Actiuni: previne pierderea de arome si aspectul de gust amar si erbacee;blocheaza reactiile de oxidare;previne si incetineste dezvoltarea microflorei nedorite- accelereaza extragerea compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.
Dozare:a) 150 mg/L pentru vinuri rosii (15 g/100L);b) 200 mg/L pentru vinuri albe si rose (20 g/100L);c) 185 mg/l pentru vin spumant de calitate;d) 235 mg/l pentru alte tipuri de vin spumant sau spumos.
1g elibereaza approx.
56 g de SO2Instructiuni general- se dizolva intr-o cantitate mica de apa, vin sau must si se adauga in produsul care urmeaza a fi tratat.
Generale | Se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf |
---|---|
- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.actiuni | Previne pierderea de arome si aspectul de gust amar si erbacee |
Previne si incetineste dezvoltarea microflorei nedorite- accelereaza extragerea compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.dozare | A) 150 mgl pentru vinuri rosii (15 g100l) |