OSSISTOP stabilizant antioxidant.
Este un produs special creat impotriva oxidarii si alterarii vinurilor.
Eficienta OSSISTOP este data de actiunea combinata a componentele sale reducatoare: acidul ascorbic ce fixeaza rapid oxigenul dizolvat in vin si, in combinatie cu acidul citric, previne formarea de compusi pe baza de fier (casare ferica); dioxidul de sulf, degajat de metabisulfitul de potasiu, asigurand scaderea potentialului oxido-reducator rezultat dintr-o actiune reducatoare prelungita.
Toate acestea dau o mai buna stabilitate a culorii si aromelor vinului cu accentuarea caracteristicilor organoleptice, cum ar fi gust proaspat fructat.
In etapa critica a imbutelierii OSSISTOP este o garantie a mentinerii unui mediu fara oxigen si fara a schimba valorile de SO2 liber.
Ossistop impiedica casarea enzimatica, alterarea microbiana si bacteriologica.
DOZARE: 10-25g/hl la vinuri albe sau roze, 10-20g/hl la vinuri rosii.
UTILIZARE: Dizolvati doza de OSSISTOP in 10 parti de vin agitand.
Se foloseste inainte de ultima filtrare.
Compozitie: acidifiant E330 Acid Citric Anhidru, conservant E224 Metabisulfit de Potasiu, antioxidant E300 Acid L-Ascorbic, E353 Acid Metatartric.
Pentru uz oenologic, exclusive pentru uz professional.
CE 606/2009 Ambalaj: 1 kg.
Reducatoare | Acidul ascorbic ce fixeaza rapid oxigenul dizolvat in vin si in combinatie cu acidul citric previne formarea de compusi pe baza de fier (casare ferica) |
---|---|
Dozare | 1025ghl la vinuri albe sau roze 1020ghl la vinuri rosii |
Utilizare | Dizolvati doza de |
Compozitie | Acidifiant |
Ambalaj | 1 kg |