Gulia este o leguma radacinoasa, utilizata frecvent in gastronomia romaneasca si internationala.
Are gust pregnant, puternic, usor iute, si textura crocanta.
Se pastreaza bine si la congelator.
Semintele se planteaza in rasaduri sau in gradina.
Transplantarea rasadurilor se face la 45 de zile de la semanare, cand temperatura in aer ajunge la 20 grade Celsius.
Pe timpul cresterii gulia are nevoie de irigare.
Din semintele de gulie Delikatess Witte vor rezulta plante cu urmatoarele caracteristici: Tulpina ingrosata este rotund turtita, de culoare alb verzuie Miezul este alb cu gust placut Tulpina mare, rotunda, de culoare alba, nu se lemnifica Recomandat pentru consum in stare proaspata si depozitare Perioada de vegetatie: 65 zile Se pot semana si direct in camp, dar se recomanda formarea culturilor prin plantarea rasadurilor.
Din seminte se face rasad, care se planteaza cate un fir la cuib in perioada martie-aprilie.
Guliile de toamna se pot planta si la jumatatea lunii iulie.
Plantarea nu se face prea adanc.
Trebuie evitata acoperirea cu pamant a bazei tulpinii, deoarece partea comestibila nu se mai formeaza normal.
Recoltarea se va face in luna octombrie.
Caracteristici | Tulpina ingrosata este rotund turtita de culoare alb verzuie |
---|---|
Perioada de vegetatie | 65 zile |