Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – TohaniAreal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica.
Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare.
Elevatie 400 m.
Vinificatie: Strugurii au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la macerare la rece (circa 6˚C) in cisterne din inox pentru 48 de ore, dupa care a urmat fermentarea pentru circa o saptamana.
Dupa perfectarea fermentatiei malolactice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.
Note de degustare: Aromele de prune si visine combinate cu aciditatea moderata si taninurile fine bine integrate intr-o structura eleganta fac un vin echilibrat, placut, usor de inteles si aceptat.
Aspect: Rosu rubiniu Miros: Arome proaspete de fructe de padure, coacaze negre, visine si condimente.
Gust: Echilibrat, placut, tanini fini bine integrati.
Servire La 14 -16 ºC, alaturi de preparate din carne de vita sau porc, mezeluri picante si branzeturi maturate.
Productie | Podgoria |
---|---|
Tohaniareal | Zona piemontala calcaroasa cu expozitie sudica |
Elevatie 400 m.vinificatie | Strugurii au fost recoltati manual desciorchinati si lasati la macerare la rece (circa 6 |
Dupa perfectarea fermentatiei malolactice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.note de degustare | Aromele de prune si visine combinate cu aciditatea moderata si taninurile fine bine integrate intro structura eleganta fac un vin echilibrat placut usor de inteles si aceptat |
Aspect | Rosu rubiniu |
Miros | Arome proaspete de fructe de padure coacaze negre visine si condimente |
Gust | Echilibrat placut tanini fini bine integrati |