Vinificatie Strugurii au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 48 de ore.
Mustul rezultat dupa scurgerepresare a fost limpezit gravitational.
Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 16- 18˚C.
Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost tinut pe sediment fin, in butoaie din lemn de stejar francez, timp de 9 luni, pentru un plus de complexitate si extractie aromatica.
Note de degustare Un Chardonnay caracterizat prin eleganta si complexitate, in care aromele exotice sunt completate de savoarea onctuos-vanilata a stejarului francez.
Finalul este intens si citric, pastrand o senzatie prelunga de prospetime.
Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale si citrice, invaluite de o nuanta de vanilie si unt generata de maturarea in butoaie din stejar francez.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate placuta.
Servire La 10-12°C, alaturi de preparate din carne de curcan sau rata, peste ori fructe de mare insotite de sosuri mai grase.
Aspect | Galben verzui |
---|---|
Miros | Note intense de fructe tropicale si citrice invaluite de o nuanta de vanilie si unt generata de maturarea in butoaie din stejar francez |
Gust | Un vin corpolent complex bine echilibrat de o aciditate placuta |