Editie limitata: 13000 sticle Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile Halewood din Sebes Alba.
Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina.
Dupa o macerare peliculara (de 5 ore), la temperatura de 12 ˚C, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 ˚C, timp de 25 zile.
Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american.
Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.
Recunoastere internationala:Chardonnay 2013 Medalie de ArgintInternational Wine Contest Bucharest 2015 Medalie de ArgintInternational Wine Contest Bucharest 2014Chardonnay 2012 Medalie de ArgintConcursul International de Vinuri “Premiile de Excelenta Vinul.
ro” 2013 Medalie de bronzDecanter World Wine Awards 2013Chardonnay 2011 Medalie de ArgintInternational Wine Contest Bucharest 2013 Medalie de Aur- Concursul National de Vinuri ” Strugurele de Aur” 2012 Medalie de ArgintConcours Mondial de Bruxelles 2012 Medalie de ArgintInternational Wine Contest Bucharest 2012 MentiuneDecanter World Wine Awards 2012Chardonnay 2010 Medalie de ArgintInternational Wine Contest Bucharest 2011 88 puncteWine Enthusiast magazine 2012 (SUA)Chardonnay 2009 MentiuneDecanter World Wine Awards 2011Vinul are o culoare galben verzui.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene galben si kiwi se completeaza cu cele aduse de fermentarea si maturarea in baric din stejar, note fine de vanilie si picante de nucsoare.
Se poate asocia cu peste sau pui,paste, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.
Regiune: Sebes-Apold DOC-CMDSoi: Chardonnay.
Limitata | 13000 sticle |
---|---|
Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.recunoastere internationala | Chardonnay 2013 |
Aromele intense de caise bine coapte, pepene galben si kiwi se completeaza cu cele aduse de fermentarea si maturarea in baric din stejar, note fine de vanilie si picante de nucsoare.se poate asocia cu peste sau pui,paste, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.regiune | Sebesapold |
Doc-cmdsoi | Chardonnay |