Zona de producere: NE Moldovei, in nordul judetului Iasi, localitatea BivolariSoiul: Busuioaca de BohotinClasificare: DOC – CMDRecoltare: manuala, la maturitate deplina, in a doua parte a lunii septembrieDegustare: culoare roz deschis, foita de ceapa aroma intensa, floralapetale de trandafir gust placut, intens, persistenta bunaAsociere culinara: branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui si rata.
Producere | Ne |
---|---|
Bivolarisoiul | Busuioaca de |
Bohotinclasificare | Doc |
Cmdrecoltare | Manuala la maturitate deplina in a doua parte a lunii septembriedegustareculoare roz deschis foita de ceapa aroma intensa floralapetale de trandafir gust placut intens persistenta bunaasociere culinarabranzeturi aromatizate millefeuille cu fructe piept de rata risotto cu fructe de mare preparate cu ficat de pui si rata |