AREAL:Cele mai bune plantatii de Feteasca Neagra si Busuioaca de pe terasele insorite din Podgoria Dealu Mare.
Expozitie sudica.
VINIFICATIE: Culesi in zori, in ladite si sortati cu rabdare.
Extragerea mustului ravac a avut loc imediat, la temperatura scazuta si fara contact cu oxigenul, pentru a limita extractia de culoare si a pastra aromele de fruct proaspat.
Mustul limpezit, a fost fermentat intr-o cisterna din inox la temperatura scazuta.
Vinul tanar a fost tinut timp de 30 de zile pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
Dupa fermentatie a avut loc cupajul dintre cele doua vinuri iar imbutelierea lui s-a facut sub perna de dioxid de carbon pentru a oferi un perlaj fin vinului.
NOTE DE DEGUSTARE: Rose stralucitor si elegant in culoare, ce aminteste de zmeura timpurie.
Olfactul este aromat, merit al Busuioacei .
Trandafir, prune si fructe de litchi.
In gust se evidentiaza prin note de cirese, dulceata de trandafir si condimente dulci.
Aciditatea placuta intregeste un final lung si armonios.
SERVIRE: 10 – 12 ° C.
Fructe de mare, pastrav si somon, Paella, Ratatouille, mancaruri orientale aromate si usor picante, preparate lejere din carne de pasare, paste, salate si fructe.
Areal | Cele mai bune plantatii de |
---|---|
Expozitie sudica.vinificatie | Culesi in zori in ladite si sortati cu rabdare |
Degustare | Rose stralucitor si elegant in culoare ce aminteste de zmeura timpurie |
Aciditatea placuta intregeste un final lung si armonios.servire | 10 12 |