Cupaj realizat din cinci vinuri diferite ca structura si trei soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot din care doar doua sunt baricate timp de 6 luni in butoaie din lemn de stejar frantuzesc si romanesc.
Amprenta aromatica este formata din parfumuri de cacao, ciocolata si fructe de padure cu note de prune uscate, caracteristice in general vinului de Feteasca Neagra, dupa care ies in evidenta partea minerala si vegetala, in care Cabenetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, de tabac, piper negru, scortisoara si cuisoare.
Gustul este al unui vin puternic, care explodeaza in diverse arome, completand paleta aromatica descrisa in timpul analizei olfcative.
Coacazele si murele se imbina placut cu cafeaua dulce, vanilata, impreuna instaurand corpul complet al vinului.
Asociere culinara: Branzeturi Branzeturi cu mucegai Carne rosie Vanat.
Struguri | Feteasca |
---|---|
Coacazele si murele se imbina placut cu cafeaua dulce, vanilata, impreuna instaurand corpul complet al vinului.asociere culinara | Branzeturi |