Recoltare: manuala, la maturitate fenolica, in prima decada din luna octombrieVinificatie: macerare fermentare pentru 9 zile la temperatura de 22-25 °C, macerare post fermentativa pentru o saptamanaMaturare:in recipienti de inoxDegustare: culoare rosu intensAsociere culinara: Agila, versatila cu alcool moderat se potriveste bine cu farfurii cu salamuri la aperitiv, miel si porc in orice forma gastro, felul doi usor spre gras ca si tocanite, ciulama, unde ajuta prospetimea si aciditatea.
De incercat cu saslic (frigarui din carne si legume fripte in tigaie) sau mancarica taraneasca.
Temperatura de consum: 1718 °CPastrare si consum: 5-6 ani.
Recoltare | Manuala la maturitate fenolica in prima decada din luna octombrievinificatiemacerare fermentare pentru 9 zile la temperatura de 2225 c macerare post fermentativa pentru o saptamanamaturarein recipienti de inoxdegustareculoare rosu intensasociere culinaraagila versatila cu alcool moderat se potriveste bine cu farfurii cu salamuri la aperitiv miel si porc in orice forma gastro felul doi usor spre gras ca si tocanite ciulama unde ajuta prospetimea si aciditatea |
---|---|
De incercat cu saslic (frigarui din carne si legume fripte in tigaie) sau mancarica taraneasca.temperatura de consum | 1718 cpastrare si consum56 ani |