VINOFERM® AROMA – Saccharomyces Cerevisiae sp.
Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, recomandată în special pentru soiuri albe aromate, dar și pentru cele rose și roșii.
VINOFERM® AROMA confera vinurilor arome fructate/florale mai intense.
Doza: 20 – 30 g/hl.
Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.
Se foloseste impreuna cu activatorul Vinovit ! Rehidratarea drojdiei: - adaugati 100 g de drojdie in 1 litru de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 20 g de zahar) sau o ceasca de must, la 35 – 40 grade Celsius; - asteptati 15 minute, amestecati energic; - asteptati inca 15 minute, amestecati din nou; - adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile.
A se pastra intr-un loc racoros.
Uz oenologic profesional.
Produs in Italia.
Greutate neta 500g.
Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit !.
Doza | 20 30 ghl |
---|---|
Rehidratarea drojdiei | adaugati 100 g de drojdie in 1 litru de apa indulcita 1 2 (10 20 g de zahar) sau o ceasca de must la 35 40 grade |