Desi sunt foarte simplu de realizat, iar reteta este dintre cele mai nesofisticate, clatitele sunt un desert care se bucura de o popularitate uriasa.
Cu dulceata sau diferite siropuri, cu ciocolata sau fructe, cu frisca, branza sau alte umpluturi sarate, clatitele preparate in diferite variante le intalnim peste tot in lume.
In ciuda simplitatii lor, clatitele sunt delicioase si dispar rapid atunci cand sunt puse pe masa.
Tot ce ne trebuie pentru prepararea lor este sa descoperim cea mai buna tigaie pentru clatite.
Tigaile pentru clatite sunt, in general, de forma rotunda, cu marginile foarte joase si usoare, pentru a facilita intoarcerea lor de pe o parte pe cealalta.
Acestea sunt foarte potrivite pentru tipul de clatite subtiri, care se ung cu diferite dulceturi si sosuri si se ruleaza.
Pentru clatitele americane se pot folosi si tigai cu peretii mai inalti.
Exista si tigai cu forme sau cu despartituri, in care se pot prepara mai multe mini clatite.
Cat priveste materialele ideale folosite la o tigaie pentru clatite acestea au urmatoarele Caracteristici:Sunt bune conductoare de calduraSunt antiaderenteAu rezistenta la temperaturi inalteSunt rezistente la zgarieturi cf-fap28.