Alambicul de uz casnic pentru prepararea țuicii este conceput dintr-un vas cu formă specială, adesea din inox și cupru.
Funcționarea alambicului se bazează pe principiul evaporare-condensare.
Amestecul fermentat care conține alcool și alte componente volatile este încălzit în vasul principal al alambicului.
Pe măsură ce lichidul se încălzește, alcoolul se evaporă primul, deoarece are un punct de fierbere mai scăzut decât celelalte substanțe.
Vapori de alcool sunt direcționați prin partea superioară a alambicului către o conductă unde sunt răciți.
Răcirea provoacă condensarea vaporilor de alcool înapoi în lichid, care este colectat într-un recipient separat.
Prin acest proces de distilare repetată, alambicul permite îmbunătățirea calității și purității țuicii prin eliminarea impurităților și a componentelor nedorite.
Principalele caracteristici ale produsului: Alambic de uz casnic Material: oțel inoxidabil, cupru și plastic Pentru obținerea țuicii la domiciliu Permite obținerea unor concentrații mai ridicate de alcool în produsul final Capacitate 50 L Capacitate răcitor 25 L .
Produsului | Alambic de uz casnic |
---|---|
Material | Otel inoxidabil cupru si plastic |