1 | Altoiul trebuie sa fie intotdeauna o crenguta sanatoasa cu diametrul cuprins intre minim 6 mm si maxim 10 mm cu varsta de cel putin un an si care sa aibe cel putin 23 boboci vizibili |
---|---|
Pasul 2 | Folosind clestele pentru altoit spalat in prealabil cu o solutie care contine alcool pentru a distruge orice bacterie se poate crea usor profilul de altoire |
Pasul 3 | Pentru a putea pastra altoiul pana la primvara infasuratil intrun strat de muschi umed si introducetil intro punga cu fermuar |
Pasul 4 | Portaltoiul va fi ales dintrun pom fructifer similar care poate fi o tulpina cu radacini sau o parte din radacina in sine |
Pasul 5 | Uniti altoiul si portaltoiul si legati strans folosind o banda de altoit de calitate |
Vrem sa va oferim cateva sfaturi in privinta folosirii clestelui | Pentru inceput pozitionati tija plantei care trebuie sa fie altoita in suportul de taiere dupa care trebuie sa apasati cu putere manerul pentru a efectua taierea |
Este important sa stiti | Niciodata sa nu rupeti coaja netaiata |