„Trebuie sa ne gasim timp pentru a le multumi celor care inseamna ceva in vietile noastre”— JF KennedyLa prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pamantoase, de brusturi.
Aromele se deschid insa rapid catre toate nuantele de fructe de padure negre si rosii – crude, in dulceata sau in gemuri.
Finalul gustului este dominat de dulceturi si gemuri – zmeura, capsuni, coacaze, cirese amare – si magiun de prune, cu un pic de iod si nuante de fructe de padure supracoapte.
Postgust extrem de lung si nuantat.
Organizarea plantatiei: Domeniul dispune de 41,8 ha de Cabernet Sauvignon, plantate cu o densitate de 5.
000 plante la hectar.
Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argila si pietris, situat peste un strat calcaros.
Modul de taiere este Guyot simplu.
S-au realizat taieri in verde pentru reducerea productiei la 5-6 tone/ha.
Metoda de vinificatie: Strugurii s-au cules mecanizat, s-a facut o macerarefermentare traditionala in vinificatoare cu piston, urmata de o maturare de 12 luni la butoaie noi de stejar francez.
Note de degustare: La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pamantoase, de brusturi.
Aromele se deschid insa rapid catre toate nuantele de fructe de padure negre si rosii – crude, in dulceata sau in gemuri.
Finalul gustului este dominat de dulceturi si gemuri – zmeura, capsuni, coacaze, cirese amare – si magiun de prune, cu un pic de iod si nuante de fructe de padure supracoapte.
Postgust extrem de lung si nuantat.
Temperatura recomandata de servire: 16ºC - 18ºC.
Recomandam deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si decantarea vinului.
Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
Dur | Atac puternic cernelos plin de note sumbre pamantoase de brusturi |
---|---|
Postgust extrem de lung si nuantat.organizarea plantatiei | Domeniul dispune de 418 ha de |
Metoda de vinificatie | Strugurii sau cules mecanizat sa facut o macerarefermentare traditionala in vinificatoare cu piston urmata de o maturare de 12 luni la butoaie noi de stejar francez |
Note de degustare | La prima impresie pare un |
Cabernet extrem de dur | Atac puternic cernelos plin de note sumbre pamantoase de brusturi |
Temperatura recomandata de servire | 16oc 18oc |