Pentru a obtine un material perfect copt, strugurii pentru vinurile rosii Bauer sunt intotdeauna culesi manual si selectati, strugure dupa strugure, prin recoltari repetate .
Dupa desciorchinare, strugurii nu sunt zdrobiti si nu se adauga drojdii selectionate.
Fermentatia alcoolica are loc in cisterne mici de inox, fara temperatura controlata, “pigeage” fiind facut manual pana la 3 ori pe zi.
Vinurile raman pana la 5 saptamani pe bostina, inainte de presare si tragere in butoate mici din lemn de stejar.
(225 l = barriques).
In butoaie se initiaza fermentatia malolactica, vinul ramanand apoi in butoi minim 12 luni pana la imbuteliere.
Va bucurati de acest vin in asociere cu mancare condimentata, mai intensa in gust: miel, vanat sau roast beef.
O asociere foarte interesanta pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copti, ulei de masline, usturoi, rozmarin sau legume la gratar (ardei sau vinete).
Gust | Miel vanat sau roast beefo asociere foarte interesanta pentru vegetarieni este |
---|